Specijalna ponuda virtuelne kancelarije za nove klijente!

specijalna ponuda virtuelne kancelarije
Započnite korišćenje dok traje ova specijalna ponuda i iskoristite popust trajno!
*ponuda vazi za nove klijente koji se registruju na nasoj adresi za vreme trajanja akcijske ponude, za plaćanje 12 meseci unapred. Za ostale opcije plaćanja, posetite našu stranicu virtuelne kancelarije.
Pozovite 381 11 3183 541
ili 381 62 100 24 24
(WhatsApp, Viber,Telegram)

2 radna dana je uglavnom potrebno Agenciji za privredne registre da registruje firmu. Ako predate dokumentaciju u ponedeljak do 12h, očekivano je da APR registruje firmu u sredu.

U nastavku ćemo pokušati da vam pojasnimo koliko traje otvaranje firme u Srbiji u 2024. godini. Otvaranje firme u Srbiji ne podrazumeva samo otvaranje firme u Agenciji za privredne registre, već i aktivnosti koje slede.

1. dan – Potpisivanje kod notara

Sastajemo se kod notara radi potpisivanja dokumentacije, a mi je nakon toga predajemo u Agenciju za privredne registre.

2. dan – Digitalni potpis – za strance ili za domaće

Savet je da izvadite digitalni potpis drugi dan, jer ce nam on olakšati postupak u Poreskoj upravi, i omogućiti da uradimo registraciju stvarnih vlasnika.

3. dan – Firma je registrovana. Pravimo pečat, podnosimo zahtev za otvaranje bankovnog računa, Poreska uprava, ugovor o zakupu sedišta firme

APR donosi rešenje o registraciji firme, pravimo pečat firme, aplicirate za otvaranje računa u banci.

4. ili 5. dan – Potpisivanje ugovora u banci. Nakon ovoga nije neophodno više prisustvo direktora.

U zavisnosti od brzine banke u obradi dokumentacije, banka vas obaveštava da li je prihvatila da otvori račun, i ako jeste, trebate otići u banku radi potpisivanja dokumentacije. Kod pojedinih banaka moguće je sve završiti i 3. dan i nije potrebno ići u banku nakon toga.  Kada vam banka otvori račun, Poreska uprava dovršava registraciju u sistem PDV-a ako ste se odlučili da se firma registruje u sistem PDV-a. Radi se i registracija stvarnih vlasnika uz pomoc digitalnog potpisa. Mi vršimo aktivnosti vezane za predavanje prijava Poreskoj upravi i Lokalnoj poreskoj administraciji. Napominjemo da otvaranje računa u banci vrlo raznoliko traje i može trajati od nekoliko dana, do  nekoliko nedelja. To zavisi i od banke do banke, a zavisi i iz koje zemlje su osnivači. Npr. u 2022. bio je veliki broj osnivača iz Rusije i Ukrajine, i samo u nekim bankama je uopšte i bilo moguće otvoriti račun za firme koje su osnoval, ali se na odgovor banke na aplikaciju nekada čekalo i preko mesec dana.

14. dan – Ebanking je napravljen. Vi ga preuzimate, ili mi, pa vam šaljemo putem Fedex-a

Banka je napravila ebanking za vašu firmu i možete otići u banku da ga podignete. Ako ne živite u Srbiji, mi možemo podići ebanking umesto vas i poslati ga na vašu adresu u inostranstvo.

Za sve informacije, stojimo vam na raspolaganju putem telefona ili putem mejla, a možete zakazati otvaranje i putem našeg sajta, popunjavanjem vaših podataka na stranici usluge koju želite da zakažete.

Cenovnik