Specijalna ponuda virtuelne kancelarije za nove klijente!

specijalna ponuda virtuelne kancelarije
Započnite korišćenje dok traje ova specijalna ponuda i iskoristite popust trajno!
*ponuda vazi za nove klijente koji se registruju na nasoj adresi za vreme trajanja akcijske ponude, za plaćanje 12 meseci unapred. Za ostale opcije plaćanja, posetite našu stranicu virtuelne kancelarije.
Pozovite 381 11 3183 541
ili 381 62 100 24 24
(WhatsApp, Viber,Telegram)

Kako otvoriti firmu u Srbiji u 2024. godini?

Pitate se kako otvoriti firmu u Srbiji? Koje delatnosti firma može obavljati? Šta vam je sve potrebno kako bi uspešno otvorili firmu?

Ukoliko želite maksimalno brzo i jednostavno otvaranje firme, naš iskusni tim vam stoji na raspolaganju.

Ukoliko želite da otvorite firmu samostalno, nadamo se da će vam informacije sa našeg sajta biti od pomoći.

Online otvaranje firme u Srbiji – Bez odlaska u APR i bez notara!

Od maja 2023. godine, postupak otvaranja DOO firme je moguće uraditi isključivo online.

 • Online otvaranje firme u Srbiji – u APR-u – Kako otvoriti firmu online?

  Za online otvaranje firme u Srbiji, potrebno je da imate:

  1. računar sa instaliranim odgovarajućim softverom
  2. ličnu kartu sa čipom na koji trebate staviti digitalni potpis besplatno u bilo kom MUP-u. Digitalni potpis vam neće služiti samo za otvaranje firme, nego će posle služiti i za mnoge druge postupke u poslovanju – jedino digitalnim potpisom možete potpisati završni račun i registrovati stvarne vlasnike nakon otvaranja firme!Za otvaranje firme u Srbiji, strani državljani trebaju napraviti odvojen digitalni potpis, i to obavezno na bazi svog pasoša. Digitalni potpis strani državljani najlakše mogu dobiti u firmi koja se bavi izdavanjem digitalnih potpisa – E-smart systems doo. Možete sami zakazati izdavanje digitalnog potpisa na njihovom sajtu, a preuzimate ga i plaćate u zakazanom terminu. Sve to vam naravno možemo i mi pomoći. Pogledajte cene i popunite formular na našoj stranici vezanoj za otvaranje firme u Srbiji za strance.
  3. čitač kartica (ličnih karti) – na primer neki od modela Gemalto smart card reader-a – Čitač kartica vam neće koristiti samo za otvaranje firme, nego uz pomoć njega možete očitati i zdravstvenu knjižicu, saobraćajnu dozvolu, koristiti ga za logovanje na ebanking, ulazak na portal na kome možete videti vaš radni staž i slično.

  Online otvaranje firme u Srbiji za klijente iz Beograda i strance koji dolaze u Beograd možemo uraditi mi umesto vas. Potpisivanje dokumentacije za online registraciju firme je u našoj kancelariji na Novom Beogradu. Potreban nam je samo vaš digitalni potpis. Zakažite online osnivanje firme pozivanjem 062/100-24-24 (telefon/Viber/WhatsApp/Telegram).

Korak 2 – Izbor poslovnog imena pre otvaranja firme

Prilikom osnivanja preduzeća potrebno je i smisliti autentičan naziv firme. Imena postojećih firmi možete pronaći pretragom na sajtu Agencije za privredne registre – http://pretraga2.apr.gov.rs/unifiedentitysearch. Potrebno je da se ime vaše firme značajno razlikuje od imena postojećih firmi. Značajna razlika uglavnom znači 3 znaka razlikovanja od imena postojećih firmi. Takođe napominjemo da firma koja se zove ABC consulting i firma ABC iz ugla APR-a su firme sa istim nazivom, to jest reč “consulting” se ne smatra znakom razlikovanja. Isti slučaj je i sa rečima group, trade, import-export i slično.

Deo naše usluge podrazumeva i proveru da li je naziv firme slobodan.Pogledajte cenu osnivanja preduzeća.

Korak 3 – Izbor šifre delatnosti prilikom osnivanja preduzeca

Izbor šifre delatnosti firme trebate uraditi u skladu sa Uredbom o klasifikaciji delatnosti.

Firma registruje pretežnu (dominantnu) delatnost prilikom osnivanja firme, a firma može obavljati i sve druge delatnosti koje nisu zakonom zabranjene nezavisno od toga da li su definisane u osnivačkom aktu prilikom registracije firme. Obavljanje pojedinih delatnosti je uslovljeno izdavanjem posebne saglasnosti od nadležnih državnih organa, ali za većinu delatnosti nikakva saglasnost nije potrebna. Primeri delatnosti za koju su potrebne posebne dozvole su trgovina oružjem, trgovina lekovima i slično.

Pojedine delatnosti su oslobođene potrebe da imaju fiskalnu kasu. Informacije o tome koje su to delatnosti oslobođene obaveze da imaju fiskalnu kasu možete pronaći u Uredbi o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase.

Izbor šifre delatnosti prilikom otvaranja firme je deo naše procedure za otvaranje firme.

Korak 4 – Izbor adrese sedišta firme – adresa vašeg stana/lokala ili virtuelna kancelarija

Prilikom osnivanja firme, neophodno je da registrujete adresu sedišta firme. Adresu sedišta možete registrovati na vašoj kućnoj adresi, možete iznamiti lokal ili možete iznajmiti virtuelnu kancelariju.

Na ulaznim vratima sedišta firme, nakon što otvorite firmu, neophodno je da okačite natpis sa nazivom firme.

Takođe, potrebno je da redovno primate poštu, naročito od državnih organa, jer ako ne primite poštu od Poreske uprave, njima se vrati ta pošta, oni konstatuju da niste na adresi na kojoj je firma prijavljena i deaktiviraju vam PIB što znači – blokadu bankovnog računa. Rešavanje takvih situacija traje, pa je važno da budete informisani u vezi ovog detalja.

Sedište firme možete registrovati na našoj adresi na Novom Beogradu, i za vas možemo primati poštu i prosleđivati je na vaš email. Pogledajte koja je cena virtuelne kancelarije.

Korak 5 – Ostali podaci potrebni za osnivanje firme u Srbiji

Ostali podaci koje trebate pripremiti radi registracije firme:

 • email adresa firme. Email adresa firme će nakon otvaranja firme biti javno dostupna na sajtu Agencije za privredne registre.
 • ako niste sigurni da li želite da firma bude u sistemu PDV-a, u sistem PDV-a se vrlo lako možete registrovati i nakon registracije firme
 • iznos osnivačkog kapitala. Minimum je 100 dinara. Ne morate da uplatite osnivački kapital pre osnivanja preduzeća, već ga možete uplatiti naknadno.

Sve ove podatke možete nama možete poslati popunjavanjem formulara na našoj stranici za otvaranje DOO i na taj način uštedeti vreme i posvetiti se razvoju vašeg poslovanja. Po veoma pristupačnim cenama vršimo otvaranje preduzeća u Srbiji za domaće i strane klijente. Pogledajte naš cenovnik osnivanja preduzeća.

Korak 6 – Priprema osnivačkog akta firme i APR prijave radi registracije firme

Nakon što ste pripremili sve podatke za registraciju firme, neophodno je da pripremite i dokumentaciju na bazi podataka koje ste pripremili – osnivački akt i APR prijavu.

Osnivački akt je potrebno da overite kod notara.

Potrebno je i da pripremite uplatnicu za plaćanje APR naknade, da je platite i da je priložite kada budete dostavljali zahtev Agenciji za privredne registre.

Sve navedene aktivnosti možemo i mi uraditi umesto vas.

Pogledajte cene naših usluga:

Koliko košta otvaranje firme (DOO)?