Specijalna ponuda virtuelne kancelarije za nove klijente!

specijalna ponuda virtuelne kancelarije
Započnite korišćenje dok traje ova specijalna ponuda i iskoristite popust trajno!
*ponuda vazi za nove klijente koji se registruju na nasoj adresi za vreme trajanja akcijske ponude, za plaćanje 12 meseci unapred. Za ostale opcije plaćanja, posetite našu stranicu virtuelne kancelarije.
Pozovite 381 11 3183 541
ili 381 62 100 24 24
(WhatsApp, Viber,Telegram)

Minimalni osnivački kapital za DOO u Srbiji

Minimalan iznos osnivačkog kapitala za osnivanje firme u Srbiji je 100 dinara. Velika većina firmi prilikom registracije registruje upravo 100 dinara kao osnivački kapital.

Uplata osnivačkog kapitala

Osnivački kapital nije neophodno da uplatite prilikom registracije firme. Ukoliko želite da ga uplatite, morate otvoriti privremeni račun u banci, uplatiti kapital, uzeti potvrdu iz banke i tu potvrdu moramo priložiti prilikom registracije firme. Nakon otvaranja firme, pa nakon otvaranja redovnog tekućeg računa firme, trebate prebaciti osnivački kapital sa privremenog tekućeg računa na redovan tekući račun.

U slučaju da ne uplatite osnivački kapital prilikom registracije firme, moraćete da ga uplatite u roku od nekoliko godina i tu uplatu ćete morati da registrujete u APR-u za šta ćete imati bar trošak APR takse u iznosu od 2.800 dinara (cca 24 evra), a možda i trošak pravnika, ako ne budete sami znali da uradite taj postupak. I tada će vam biti potrebna potvrda iz banke, ali nećete morati da otvarate privremeni tekući račun u banci.