Specijalna ponuda virtuelne kancelarije za nove klijente!

specijalna ponuda virtuelne kancelarije
Započnite korišćenje dok traje ova specijalna ponuda i iskoristite popust trajno!
*ponuda vazi za nove klijente koji se registruju na nasoj adresi za vreme trajanja akcijske ponude, za plaćanje 12 meseci unapred. Za ostale opcije plaćanja, posetite našu stranicu virtuelne kancelarije.
Pozovite 381 11 3183 541
ili 381 62 100 24 24
(WhatsApp, Viber,Telegram)

Želite da otvorite firmu iz radnog odnosa i imate pitanja u vezi toga?

Na pravom ste mestu.

Evo i najčešćih pitanja i odgovora vezanih za tu temu.

Da li mogu da registrujem firmu u Srbiji, ako sam u radnom odnosu?

Da, možete da registrujete i preduzetnika i DOO, ako ste u radnom odnosu, bez obzira da li ste u radnom odnosu u Srbiji ili u inostranstvu.

Situacija 1 – Osnivate DOO-a iz radnog odnosa (zaposleni ste u Srbiji)?

  • Ukoliko ste osnovali DOO, i ujedno ste i direktor tog DOO-a, pri čemu ste zaposleni u Srbiji u nekoj drugoj firmi, u svojoj firmi ćete plaćati oko 6.200 dinara dodatnih doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO). To će povećati iznos penzije koju ćete dobiti jednog dana. Ne plaćate doprinose za zdravstveno i nezaposlenost, jer to plaća firma u kojoj ste u radnom odnosu.
  • Ukoliko ste osnovali DOO, a nekog drugog ste imenovali za direktora firme, nemate obavezu da plaćate doprinose za osnivača firme. Ugovor sa direktorom morate napraviti i njemu plaćati određenu naknadu i pripadajuće poreze i doprinose.

Situacija 2 – Osnivate preduzetnika iz radnog odnosa (zaposleni ste u drugoj firmi u Srbiji)? Želite da vam preduzetnik bude dodatna delatnost (dopunska delatnost)?

  • ukoliko ste osnovali preduzetnika paušalca, Poreska uprava će vam jednostavno dati rešenje o iznosu poreza i doprinosa, na će biti iskazan samo iznos za porez i za doprinose za penzijsko-invalidsko osiguranje. Ne plaćate doprinose za zdravstveno i nezaposlenost jer to plaća firma u kojoj ste u radnom odnosu.
  • ukoliko vodite knjige, takođe ne plaćate doprinose za zdravstveno i nezaposlenost preko preduzetnika, jer to plaća firma u kojoj ste u radnom odnosu.

Situacija 3 – Osnivate preduzetnika ili DOO u Srbiji, a zaposleni ste u inostranstvu?

Kada je lice zaposleno u inostranstvu, ako postoji ugovor o socijalnom osiguranju za zemljom u kojoj je zaposleno, tada se primenjuju odredbe tog ugovora. Situacija nije toliko jednostavna da bi se mogla ukratko objasniti. Za konsultacije u vezi ovog pitanja, stojimo vam na raspolaganju na +381 11 3183 541 ili na office@otvaranjefirme.com.

Želite da otvorite firmu, ali ne želite da ističete naziv firme na adresi vašeg stana ili kuće?

Razumemo vašu potrebu za diskrecijom, naročito ako ste već u radnom odnosu i ne želite da vaše kolege ili poslodavac saznaju za vašu novu firmu. Naše rešenje za vas je virtuelna kancelarija.

Šta je virtuelna kancelarija? Virtuelna kancelarija vam omogućava da koristite našu adresu kao adresu vaše firme. Na taj način, možete da registrujete svoju firmu na našoj adresi i ne morate da ističete naziv firme na svom stanu ili kući. Mi primamo poštu za vašu firmu, prosleđujemo je skeniranu na vaše email adrese, a originale čuvamo kod nas u kancelariji.

Prednosti virtuelne kancelarije:

  • Diskrecija: Vaša adresa ostaje privatna.
  • Profesionalnost: Koristeći našu adresu u Beogradu, vaša firma će delovati profesionalnije.
  • Jednostavnost: Nema potrebe za plaćanjem dodatnog prostora ili administrativnim obavezama koje dolaze sa tradicionalnim kancelarijskim prostorom.

Zainteresovani ste? Kontaktirajte nas na +381 11 3183 541 ili na office@otvaranjefirme.com i saznajte više o našoj ponudi virtuelne kancelarije.