Specijalna ponuda virtuelne kancelarije za nove klijente!

specijalna ponuda virtuelne kancelarije
Započnite korišćenje dok traje ova specijalna ponuda i iskoristite popust trajno!
*ponuda vazi za nove klijente koji se registruju na nasoj adresi za vreme trajanja akcijske ponude, za plaćanje 12 meseci unapred. Za ostale opcije plaćanja, posetite našu stranicu virtuelne kancelarije.
Pozovite 381 11 3183 541
ili 381 62 100 24 24
(WhatsApp, Viber,Telegram)

2 radna dana je uglavnom potrebno Agenciji za privredne registre da registruje preduzetnika. Ako predate dokumentaciju u ponedeljak do 12h, očekivano je da APR registruje preduzetnika u sredu.

U nastavku ćemo vam pojasniti koliko traje otvaranje preduzetnika u Srbiji u 2024. godini. Otvaranje preduzetnika ne podrazumeva samo otvaranje preduzetnika u Agenciji za privredne registre, već i aktivnosti koje slede.

1. dan – Potpisivanje dokumentacije

Prvi dan je potrebno da svratite kod nas u kancelariju, date nam ličnu kartu i ostale podatke za otvaranje preduzetnika (pogledajte potrebne podatke u formularu za otvaranje preduzetnika) i da potpišete dokumentaciju za registraciju preduzetnika. Ako ste nezaposleno lice, kroz APR prijavu predajemo i zahtev za prijavu na osiguranje (kako biste imali zdravstveno/penziono osiguranje preko preduzetnika).

2. dan – Podnosimo zahtev APR-u

Mi podnosimo zahtev za registraciju preduzetnika APR-u.

2. ili 3. dan – Overavanje OP obrasca kod notara

OP obrazac je dokument koji pokazuje kako se preduzetnik potpisuje. Taj obrazac vam mi pripremamo, ali ga vi overavate kod bilo kog notara. Nije neophodno da zakazujete kod notara overu ovog obrasca, već možete samo doći u kancelariju notara. Taj obrazac vecina banaka trazi da im dostavite u postupku otvaranja racuna u banci.

4. dan – Preduzetnik je registrovan. Pravimo pečat, podnosimo zahtev za otvaranje bankovnog računa, Poreska uprava, ugovor o zakupu sedišta firme

APR donosi rešenje o registraciji preduzetnika, pravimo pečat firme, aplicirate za otvaranje računa u banci, počinjemo rad na postupcima u Poreskoj upravi i Lokalnoj poreskoj administraciji. Za otvaranje računa u banci vam nije potreban pečat.

5. ili 6. dan – Potpisivanje ugovora u banci.

U zavisnosti od brzine banke u obradi dokumentacije, banka vas obaveštava da li je prihvatila da otvori račun, i ako jeste, trebate otići u banku radi potpisivanja dokumentacije. Kada vam banka otvori račun, Poreska uprava dovršava registraciju u sistem PDV-a ako ste se odlučili da se preduzetnik registruje u sistem PDV-a. Mi vršimo aktivnosti vezane za predavanje prijava Poreskoj upravi i Lokalnoj poreskoj administraciji, ako ste se odlučili za to. Napominjemo da možete normalno poslovati i pre nego što su postupci u Poreskoj upravi i Lokalnoj poreskoj administraciji završeni. Njih je jedino obavezno uraditi u roku od 15 dana od dana registracije, ali nije nešto što je neophodno da čekate da biste započeli poslovanje.

15. dan – Ebanking je napravljen. Vi ga preuzimate, ili mi, pa vam šaljemo putem Fedex-a

Banka je napravila ebanking za preduzetnika i možete otići u banku da ga podignete. Ako ne živite u Srbiji, mi možemo podići ebanking umesto vas i poslati ga na vašu adresu u inostranstvo.

Za sve informacije, stojimo vam na raspolaganju putem telefona ili putem mejla, a možete zakazati otvaranje i putem našeg sajta, popunjavanjem vaših podataka na stranici usluge koju želite da zakažete.

Cenovnik